Ócsai bérlők

Ócsai Szociális Családi házak

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. látja el Ócsa város Alsópakony településrészén felépült Szociális Családi Házak üzemeltetési és vagyonkezelési feladatait. A társaság a pályázaton nyertes bérlőkkel határozatlan időre szóló bérleti szerződést köt.

Az ócsai szociális családi házak bérlői pályázat útján nyertek jogosultságot arra, hogy méltányos bérleti díj ellenében a Magyar Állam tulajdonában lévő, új építésű, kertes házakba költözhessenek.

A Nemzeti Eszközkezelő Zrt. és az ócsai bérlők között létrejövő bérleti szerződések megkötésénél alapvetően két jogszabály előírásai érvényesülnek.  A Lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény (Lakástörvény), valamint a 128/ 2012. (VI. 26) Kormányrendelet a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. működésével kapcsolatos egyes szabályokról. A lakástörvény és kormányrendelet teljes szövege megtalálható a Vonatkozó jogszabályok menüpont alatt.

A bérleti szerződés aláírásával a bérlők jogokat szereznek és kötelezettségeket vállalnak. A bérlők és a Nemzeti Eszközkezelő Zrt., mint bérbeadó között jogviszonyt az Általános Szerződési Feltételek szabályozza.

Bérlők jogai:

  • határozatlan időre szóló bérleti jogviszony
  • a bérlő halála esetén a bérlővel együtt élő családtagok a bérleti jogot folytathatják

Bérlők kötelezettségei:

  • lakbér, közüzemi díjak rendszeres fizetése
  • az ingatlan rendeltetésszerű használata
  • a rendeltetésszerű használat ellenőrzésének segítése

A bérleti díjak mértékét kormányrendelet szabályozza az alábbiak szerint:

50 nm családi ház: 16 800 Ft/hó
60 nm családi ház: 19 500 Ft/hó
70 nm családi ház: 21 100 Ft/hó

Ócsán több, közfeladatot ellátó intézmény és szervezet működik. Az oktatási és egészségügyi intézmények, közműszolgáltatók, a családsegítő központ, a rendőrség, számos civil szervezet elérhetősége, a vonat- és autóbusz menetrend, továbbá más egyéb hasznos információk mind elérhetők Ócsa város hivatalos honlapján az ocsa.hu linkre kattintva.

Comments are closed.